Top

Vydali sme 5. diel komiksu Móric s názvom “VZBURA NA KAMČATKE”

Vydali sme 5. diel komiksu Móric s názvom “VZBURA NA KAMČATKE”

Piaty diel komiksu Móric s názvom “VZBURA NA KAMČATKE” je už na ceste k svojim čitateľom. Zakúpiť si ho môžete aj na hrade Stará Ľubovňa.

5. diel komiksu MÓRIC – VZBURA NA KAMČATKE sa odohráva v rokoch 1769-1771. Móric je na základe dekrétu ruskej cárovnej Kataríny II. Veľkej odsúdený na doživotné vyhnanstvo a deportáciu na Kamčatku. Strastiplná cesta cez Rusko z Petrohradu do Boľšerecka na Kamčatke trvá Beňovskému a jeho druhom viac ako rok. Aj v tejto nezávideniahodnej situácii sa Móric nevzdáva, uzatvára s najbližšími druhmi spoločenstvo sprisahancov a kuje plány na útek, aký sa ešte nikomu pred ním nepodarilo uskutočniť. Vďaka svojim schopnostiam a zručnostiam získava na Kamčatke nielen dôveru medzi vyhnancami ale aj priazeň veliteľa Nilova a city jeho dcéry Afanázie. Na tvorbe 5. dielu sa podieľali ilustrátori Ladislav Dlhý, Lukáš Freytag, Martin Schwarz a Ľudmila Miklušičová, dialógy námet scenár a dialógy pre tento diel napísal Vladimír Dudlák, ďalej spolupracovali Jozef Dermek, Katarína Dudášová, Pavol Kunca, Peter Serina, Dominik Šuplata, Diana Židová a ďalší.

Ďakujeme všetkým našim podporovateľom, ktorí podporili na platforme Startlab našu kampaň na tvorbu a vydanie štvrtého a piateho dielu komiksu MÓRIC. Vydanie šiesteho dielu, do ktorého tvorby sa zapojili aj renomovaní komiksoví bardi ako Fero Mráz, Ľudovít Mikula a Pavol Bratský, je plánované v novembri 2022. Pozrite si komis na e-shope.